Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Kinderen doden twee soldaten in Venezuela

Datum : 22/03/2017
Land : Venezuela

Kinderen doden twee soldaten in Venezuela

Autoriteiten in Venezuela zeggen dat ze zes kinderen hebben aangehouden in verband met de moord op twee soldaten. De soldaten, die tot de nationale garde behoorden, werden afgelopen weekend doodgestoken bij een bar in hoofdstad Caracas. De misdaad heeft het land geschokt, omdat het gaat om kindere tussen de zes en vijftien jaar. Ze zouden tot een bende behoren met de de naam Los Cachorros (de puppies).

De twee sergeanten, Yohan Borrero en Andres Ortiz, droegen burgerkleding toen ze werden aangevallen. Ze stonden in de vroege uren van zondag buiten de bar een sigaret te roken toen twee kinderen naar hen toe kwamen en een van hun tassen stalen. Daarop renden de soldaten achter hen aan, maar in een donkere straat wachten meer kinderen met messen hen op, aldus de politie.

De sergeanten werden door de leden van de bende overweldigd, die hen meerdere keren staken. Een van de mannen stierf ter plekke, terwijl de tweede later in het ziekenhuis overleed.

Venezuela heeft een van de hoogste moordcijfers ter wereld. Het Venezolaanse Observatorium van Geweld schat dat er vorig jaar 28.479 gewelddadige sterfgevallen plaatsvonden, dat zijn 91,8 doden op de 100.000 inwoners.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share


Terug