Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Kinderen getraind tot moordenaars in Guatemala

Datum : 28/02/2013
Land : Guatemala

Kinderen getraind tot moordenaars in Guatemala

Georganiseerde criminele groeperingen in Guatemala trainen kinderen in het gebruik van wapens en aanvalstechnieken. Door kindermoordenaars te gebruiken ontwijken zij zelf de wet, die het strafrechtelijk vervolgen van minderjarigen verbiedt.

Officiële statistieken zijn er niet, maar de problematiek blijkt overduidelijk uit de gevallen. Zo werd dinsdag bekend dat een kind betrokken was bij de moord op een taxichauffeur. Beveiligingscamera's van de politie laten zien hoe een jongen van ongeveer 10 jaar een automatisch pistool trok en twee schoten afvuurde op het hoofd van de taxichauffeur. Hierna verstopte hij het wapen onder zijn kleren en stapte tot verbazing van omstanders onaangedaan een bus in.

Dit is het tweede geval in één week. Afgelopen weekend werden twee meisjes van 13 en 15 jaar opgepakt na het doodschieten van een man. De meisjes hebben bekend, maar weigeren te vertellen wie hen opdracht heeft gegeven en hoe ze aan het wapen zijn gekomen.

Volgens de Ombudsman van het kind in Guatemala lijden duizenden kinderen aan zoveel emotionele, economische en gezondheidsgebreken dat ze voor een paar dollar of een beetje valse genegenheid een makkelijke prooi zijn voor criminelen.

 

Bron : La Prensa, el Nuevo Herald
Bookmark and Share


Terug