Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Kinderprostitutie Brazilië stijgt door WK

Datum : 27/05/2014
Land : Brazilië

Kinderprostitutie Brazilië stijgt door WK

Vorig jaar heeft de Braziliaanse regering een campagne over soa's uit de (sociale) media gehaald. Deze campagne heette Ik ben blij als prostituee en het werd in het kader van de Internationale Dag van de Prostituee uitgezonden.

Ondanks de censuur, neemt prostitutie naar verwachting toe bij het naderen van het WK 2014 in Brazilië. Vooral kinderprostitutie. Hoewel het legaal is vanaf de leeftijd van 14 jaar, zijn er veel jongere meisjes die in de prostitutie belanden. Volgens UNICEF zijn er hiervan ongeveer 250.000 in Brazilië. In 2012 heeft een rechtbank besloten dat seks met meisjes jonger dan 12 jaar niet noodzakelijkerwijs een verkrachting was, omdat sommigen van hen als prostituee werken. Amnesty International beschreef de resolutie als een "groen licht voor verkrachters".

Volgens News.com, zijn internationale maffia-groepen van plan om een golf van georganiseerde kinderprostitutie rond de stadions door te voeren in meer dan twaalf steden in Brazilië. Van de hoofdstad Brasilia naar Rio de Janeiro, waar voetbalfans gedurende zes weken zullen verblijven. Deze criminele bendes zijn op zoek naar kinderen in de armste dorpen van het land. Soms worden deze kinderen verdoofd of gewoon gekocht van hun ouders. De meeste meisjes komen in São Paulo terecht om in de prostitutie te werken. Sommige meisjes zijn slechts 11 jaar oud.

Volgens Matt Roper, journalist en activist tegen kinderprostitutie, vindt deze illegale handel plaats in het zicht van de politie, bewakers en inwoners van de financiële hoofdstad van Brazilië.

Bron : El Mostrador
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug