Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Kirchner: 'Argentinië staat er beter voor dan 10 jaar terug'

Datum : 15/09/2013
Land : Argentinië

Kirchner: 'Argentinië staat er beter voor dan 10 jaar terug'

“We hebben een economische groei van 5 procent, terwijl economieën om ons heen stilstaan of krimpen. De werkloosheid is gedaald, de levensstandaard is toegenomen. Iedere Argentijn moet toegeven dat het land er nu beter voorstaat dan tien jaar terug.” Dit heeft de Argentijnse president Cristina Fernández de Kirchner gezegd in haar eerste interview sinds vier jaar.

In het door de staatszender Nationale Publieke Televisie (TPN) georkestreerde gesprek spreekt de president over onder meer haar overleden echtgenoot, haar politieke ideologie ‘kirchnerismo’, en haar bewondering voor wijlen Juan Perón, de Argentijnse populist. Ook spreekt ze over de traditionele elites van het land: “Kleine geprivilegieerde groepen, voornamelijk binnen de economie en media, spelen een disproportioneel grote rol in de negatieve beeldvorming over mij en mijn regering.”

Commentatoren zeggen dat het interview deel uitmaakt van een hernieuwde mediastrategie na de voor Kirchner’s partij Partido Justicialista (Rechtvaardigheidspartij) dramatisch verlopen voorverkiezing in afgelopen augustus. De politieke oppositie hekelt het mediaoptreden van de president. De fractievoorzitter van de oppositiepartij UCR, José Cano, noemde het interview spottend “Hallo, mevrouw de president.” Een verwijzing naar het radioprogramma Aló Presidente dat de ex-leider van Venezuela, Hugo Chávez, presenteerde. Cano: “Het leidt geen twijfel. Cristina zit opgesloten in haar eigen wereld.”   

Bron : La Nación, Clarín, BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug