Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Kirchner wil lijnvluchten tussen Argentinië en de Falklandeilanden

Datum : 02/03/2012
Land : Argentinië

Kirchner wil lijnvluchten tussen Argentinië en de Falklandeilanden

In plaats van de twee wekelijkse vluchten die nu vanuit Chili gaan, met tussenstop in de zuidelijke Argentijnse plaats Rio Gallegos, wil de Argentijnse president Christina Fernández de Kirchner drie vluchten per week vanuit Buenos Aires naar de Falklandeilanden laten vertrekken. Donderdag maakte zij bekend te willen onderhandelen met Engeland over de invoering van de vluchten door de Argentijnse luchtvaartmaatschappij. 

Kirchner zei afgelopen dinderdag dat ze opdracht heeft gegeven aan Hector Timerman, kanselier, en Mariono Recalde, de president van de Argentijnse vliegtuigmaatschappij, om de drie vluchten per week onder Argentijnse vlag te laten realiseren. 

Het bericht valt ten tijde van verhoogde spanning tussen Argentinië en Engeland vanwege de lange discussie over soevereiniteit van de Falklandeilanden, bijna 30 jaar na de Falklandoorlog. De eilanden worden overigens Las Malvinas genoemd door de Argentijnen.

Bron : La Tercera
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug