Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Koningsdag op Curaçao

Datum : 27/04/2018
Land : Curaçao

Koningsdag op Curaçao

Al 25 jaar lang is de koningsmarkt in Punda, het historische deel van Willemstad op Curaçao, het grootste onderdeel van de Koningsdag in Caribisch Nederland. Zo’n 250 stands zullen door het gehele centrum staan en de meest uiteenlopende producten worden verkocht. Het belooft een spectaculaire dag te worden met leuke prijzen en verrassende activiteiten voor jong en oud.

De dag begint vanaf 8 uur ’s ochtends met kroontjesfeesthet Kroontjes Feest speciaal voor de kinderen. Zij kunnen met hun kroontje bij 4 verschillende stations langs voor leuke verrassingen. De kroontjes zijn vanaf woensdag verspreid via de kranten. Maar ook kinderen die geen kroontje hebben kunnen bemachtigen, kunnen vandaag nog een kroontje ophalen bij het “Knipstation” op het Wilhelminaplein.

Verder vermeldt het programma onder andere de volgende activiteiten op en rond het Wilhelminaplein: vanaf 10 uur een optreden van de Red Hot Mini Peppers, om 12 uur Kaylee on the Ukelele en om 2 uur Nelson Braveheart & Titania Willems & Their La Tireza. Vanavond wordt het nachtwerk met, tot 10 uur, Nachtwerk.

Het goede doel van Koningsdag 2018 is Green Kidz. GreenKidz is een NGO die lokale schoolkinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar stimuleert om zorgzaam en verantwoordelijk met hun leef- en schoolomgeving om te gaan en zelf actief bij te dragen aan een groener, schoner en gezonder Curaçao. GreenKidz ontwikkelt jaarlijks moderne ‘groene’ lespakketten, die door GreenKidz gastdocenten worden uitgevoerd op 50 Funderend Onderwijs scholen. Deze lessen worden ondersteund door een tweetalige website (Papiamento/Nederlands), een GreenKidz Magazine en een GreenKidz Award dat op het jaarlijkse GreenKidz feest wordt uitgereikt.

Bron : http://koningsdagcuracao.com/ http://greenkidz.org/
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug