Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Koninkrijk haalt band met Venezuela aan

Datum : 04/06/2013
Land : Venezuela

Koninkrijk haalt band met Venezuela aan

Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten gaan hun politieke en economische samenwerking met Venezuela verdiepen. Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) heeft daarvoor vandaag in de Venezolaanse hoofdstad Caracas een overeenkomst getekend. Hij deed dat samen met premier Mike Eman van Aruba en premier Daniel Hodge van Curaçao.

Volgens Timmermans, die een eendaags bezoek bracht aan Venezuela, willen de vier landen van het Nederlandse koninkrijk een brug zijn tussen Europa en Latijns Amerika. “Er schuilt een enorm potentieel in onze relaties, maatschappelijk, politiek en economisch. Dit bezoek is een belangrijke eerste stap.''
Venezuela is het grootste buurland van het koninkrijk. Aruba en Curaçao liggen vlak voor de kust van Venezuela. Over en weer zijn er uitgebreide handelsbetrekkingen en familierelaties. In Nederland wonen circa 4500 Venezolanen; ongeveer 1500 Nederlanders wonen in Venezuela.
 

Bron : ANP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug