Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Koraal Curaçao vernield door olieplatform

Datum : 05/10/2019
Land : Curaçao

Koraal Curaçao vernield door olieplatform

Op Curaçao is een deel van het koraalrif van Boca Sami vernield door een mobiel olieplatform. Dat dreigde vorige week bij een storm op de kust terecht te komen. De bemanning heeft toen de schroeven aangezet om op positie te kunnen blijven, met fatale gevolgen voor het koraal. De schroeven zouden drie kwartier op vol vermogen hebben gedraaid om een ongeluk met het platform te voorkomen.

Duikers ontdekten na het weekend de schade. Over een lengte van zo'n 60 meter is het koraal wit uitgeslagen of afgestorven. Ook zijn er volgens de duikers enorme kuilen ontstaan.

De bemanning zegt dat de storm onverwacht opstak en dat ze niet anders konden; er zou geen tijd zijn geweest om andere maatregelen te nemen. Normaal worden grote schepen en mobiele platforms bij de nadering van een storm naar open zee verplaatst. De milieuminister van Curaçao onderzoekt of de eigenaar van het platform aansprakelijk kan worden gesteld.

Bron : NOS
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug