Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Koraalrif bij monding Amazonerivier in gevaar

Datum : 30/01/2017
Land : Brazilië

 Koraalrif bij monding Amazonerivier in gevaar

Volgens de milieuorganisatie Greenpeace is een recent ontdekt koraalrif bij de Amazonerivier in Brazilië in gevaar door mogelijke olieboringen in het gebied.

Vorig jaar april is een nieuw koraalrif ontdekt in het gebied waar de Amazonerivier uitmondt in de Atlantische Oceaan. Dit ‘Amazone rif’ meet 9.500 vierkante kilometer en bevat koraal, spons en rode algen. Het bevindt zich tussen 25 en 120 meter diepte. In dit gebied kunnen olieboringen beginnen als bedrijven hiervoor toestemming krijgen van de Braziliaanse regering, aldus Greenpeace.

“Dit koraalrif is om meerdere redenen van belang. Het heeft unieke eigenschappen wat betreft  het gebruik en de beschikbaarheid van licht en de chemische omstandigheden van het water", zegt onderzoeker Nils Asp van de Federale Universiteit van Pará. “Er is een enorm potentieel voor nieuwe soorten en het is ook belangrijk voor het economisch welzijn van de visserijgemeenschappen langs de kust."

 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug