Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Kritische Cubaanse muzikant mag weer optreden

Datum : 23/09/2013
Land : Cuba

Kritische Cubaanse muzikant mag weer optreden

De Cubaanse muzikant Roberto Carcassés heeft op zijn Facebookpagina gezegd dat de regering de ban op zijn concerten heeft opgeheven. De Cubaanse regering had Carcassés de ban opgelegd nadat hij tijdens een televisieoptreden gepleit had voor vrijheid van informatie en meningsuiting en directe presidentiële verkiezingen. 

Tijdens het optreden op 12 september wekte Carcassés woede van de Cubaanse regering op, nadat hij ten overstaan van een Amerikaanse diplomatieke delegatie in Havana voor politieke veranderingen pleitte. De dag erna werd de zanger medegedeeld dat hij voor onbepaalde tijd niet meer welkom is op door de regering gecontroleerde evenementen. Veel bekende Cubaanse muzikanten sprongen hierna voor hem in de bres. 

“De sanctie is opgeheven”, aldus de 41-jarige zanger op zijn Facebookpagina. “Een gesprek met de autoriteiten van het Ministerie van Cultuur heeft geholpen om elkaar beter te begrijpen en elkaars meningen te respecteren. We begrijpen nu beter dat de dialoog de enige weg is voor het huidige en toekomstige Cuba”, schrijft Carcassés verder. 

Silvio Rodríguez, Cuba's bekendste zanger en componist en een aanhanger van de huidige regering, kondigde vorige week dinsdag al aan dat het ministerie de sanctie had opgeheven. Carcassés zelf gaf hierop geen commentaar tot afgelopen vrijdag.

Bron : Miami Herald
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug