Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Kunst Dominicaanse Republiek in New York

Datum : 14/08/2017

Kunst Dominicaanse Republiek in New York

In New York is dit weekend een tentoonstelling geopend met ruim honderd kunstwerken gemaakt door kunstenaars uit of met roots in de Dominicaanse Republiek. De tentoonstelling, getiteld Nexos 2, opent de galerie van de Dominicaanse Commissie voor Cultuur en zal te zien zijn tot 29 augustus. Er wordt werk getoond van 12 kunstenaars die in de Verenigde Staten wonen met roots in de Dominicaanse Republiek. Ook werden 33 kunstenaars die lesgeven aan de kunstfaculteit van de Autonome Universiteit van Santo Domingo uitgenodigd. 

De tentoonstelling toont verschillende werken in verschillende media, waaronder schilderijen, tekeningen, installaties, collages, fotografie en sculpturen. "Het idee is contact te leggen en houden tussen kunstenaars hier en daar," aldus kunstenaar en initiatiefnemer Ismael Checo, wiens werk in de tentoonstelling te zien is. Veel van de deelnemende kunstenaars vertoonden al eerder werk in tentoonstellingen in de Domincaanse Republiek en daarbuiten. 

Bekende deelnemers zijn Amable Sterling, een zeer bekend hedendaags beeldhouwer, en beeldhouwer en schilder Vincente Fabre, die in Miami woont. Ook is er werk te zien van minder bekende kunstenaars. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug