Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Kustwacht Caribisch Gebied wil patrouilles intensiveren

Datum : 31/07/2013

Kustwacht Caribisch Gebied wil patrouilles intensiveren

Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) en de Dominicaanse Republiek werken al vele jaren samen in een jaarlijkse oefening genaamd Vigilant Eyes. KWCARIB heeft de intentie om haar patrouilles te vermeerderen in het Caribisch gebied en wil daarom de samenwerking met de Dominicaanse Republiek intensiveren. Het meest recente voorbeeld is de detachering van een Dash-8 maritiem patrouillevliegtuig van KWCARIB naar het San Isidro vliegveld in de Dominicaanse Republiek. Bijna een week lang heeft het vliegtuig ten zuiden van de kust van de Dominicaanse Republiek geopereerd en gecontroleerd op illegale (drugs)handel in het gebied.

Tegelijkertijd kon de Dash-8 ook alle Nederlands-Caribische eilanden bereiken. De Dash-8 van KWCARIB werkte nauw samen met het Dominicaanse counter drug bureau, de Dirección Nacional de Control de Drogas (DCND). De Dash-8 is volgens de Kustwacht een zeer geschikt platform met getraind personeel en kan vluchten maken van meer dan acht uur lang binnen de regio. Tijdens de vluchten waren liaisons uit de Dominicaanse Republiek aan boord om de samenwerking tussen de landen te optimaliseren. Aan het einde van dit jaar zal weer een Vigilant Eyes oefening plaatsvinden, hoogstwaarschijnlijk rondom de eilanden Aruba, Curaçao en Bonaire.

De samenwerking begon als een Search and Rescue (SAR) oefening die is gebaseerd op een Memorandum of Understanding (MOU), die in 2007 werd getekend. De landen hebben ook het Verdrag van San Jose ondertekend, dat de landen meer mogelijkheden geeft binnen het Caribisch gebied met betrekking tot de handhaving wet tegen illegale handel.

Bron : Versgeperst
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug