Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Laatste dag voor veto Dilma Rousseff tegen boswet

Datum : 25/05/2012
Land : Brazilië

Vandaag is de laatste dag dat de Braziliaanse president Dilma Rousseff haar veto kan uitspreken tegen de omstreden nieuwe boswet. Rousseff kan zowel een compleet als partiële vetos uitspreken. De afgelopen weken vonden in heel Brazilië protesten plaats die de president aanspoorden dit te doen. Vice-president Michel Temer heeft vanochtend aangekondigd dat Rousseff inderdaad partiële vetos zal uitspreken.

De machtige lobby van Braziliaanse boeren zegt dat de veranderingen in de boswet zullen bijdragen aan de productie van duurzaam voedsel. Milieuorganisaties menen echter dat de boswet een ramp is en tot verdere vernietiging van de Amazone zal leiden. Vice-president Temer kon nog niet aangeven welke artikelen van de wet verhinderd zullen worden door Rousseff. 

Afgelopen week ontving de Braziliaanse overheid 1.9 miljoen handtekeningen tegen de omstreden wet. Vooral de nieuwe regels voor ontbossing worden fel bekritiseerd. Dilma Rousseff zal vanmiddag tijdens een bijeenkomst met berokken ministers bekend maken welke artikelen van de wet zullen worden verwijderd. Eind april werd de boswet al goedgekeurd door het Braziliaanse parlement. 

Bron : Folha
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug