Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Lackin: Veel gerealiseerd tijdens voorzitterschap Caricom

Datum : 03/07/2012
Land : Suriname

Lackin: Veel gerealiseerd tijdens voorzitterschap Caricom

Tijdens het voorzitterschap van Suriname van de Caricom is er veel bereikt, meent minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Van 4 tot 6 juli komen de regeringsleiders in St. Lucia bijeen om diverse zaken te formaliseren, waarna het voorzitterschap van Suriname eindigt.

Lackin laat in Starnieuws weten tevreden te zijn over de stappen die ondernomen zijn met de Regional Sport Academy en ook op het gebied van jeugd is er veel bereikt. Alle Caricom- jeugdambassadeurs zijn in Suriname geïnstalleerd door de president. Daarnaast is er een goede basis gelegd voor samenwerking tussen Caricom en Unasur. De jongeren van beide organisaties hebben ondertussen een gezamenlijke 'high level youth' bijeenkomst gehad.

"Er is gewerkt aan voorstellen voor de ‘Caribbean Enterprises’”, zegt Lackin. Deze zullen in St. Lucia verder besproken worden. Volgens Lackin heeft Suriname een goede beurt gemaakt  in deze periode en de banden zijn steviger aangehaald.

Bron : Starnieuws
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug