Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Lan en Tam vormen samen grote vliegmaatschappij

Datum : 24/06/2012
Land : Chili

Lan en Tam vormen samen grote vliegmaatschappij

De Chileense vliegmaatschappij Lan en de Braziliaanse Tam gaan samen verder als Latam. Het is daarmee de grootse luchtvaartmaatschappij van Latijns Amerika. 

Het Chileense Lam heeft het Braziliaanse Tam overgenomen. Het nieuwe Latam wordt ook wereldwijd de tweede luchtvaartmaatschappij, gerekend naar marktwaarde. Na twee jaar onderhandelingen stemden de aandeelhouders van Tam in met de overname. Het hoofdkwartier van Latam komt in de Chileense hoofdstad Santiago. 
 
De economische groei van de laatste jaren in beide landen heeft tot een grote toename van het vliegverkeer geleid, maar ook tot een hardere concurrentie. Tam, ooit de belangrijkste luchtvaartmaatschappij van Brazilië, zag de winsten teruglopen met de komst van rivalen die goedkopere tickets aanboden.
 
Lan, een veel grotere maatschappij met vluchten naar ruim twintig landen, heeft de financiële middelen om Latam Airlines Group tot een serieuze speler te maken zowel op de enorme Braziliaanse binnenlandse markt als op overzeese bestemmingen. 
 
Enrique Cueto van Latam zei “te willen focussen op Brazilië en veranderingen aan te brengen op de lokale markt.”  Het gezamenlijk vermogen ligt rond de 13 miljard dollar. Het staat daarmee wereldwijd op een tweede plaats, achter Air China. Met de overname zal de komende vier jaar voor 700 miljoen dollar bespaard worden op operationele kosten.
 
Bron : BBC World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug