Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

LAN wordt de grootste afnemer van Airbus in Latijns-Amerika

Datum : 23/06/2011
Land : Chili

LAN wordt de grootste afnemer van Airbus in Latijns-Amerika

De Chileense luchtvaartmaatschappij LAN Airlines heeft tijdens de 49e Le Bouget Airshow een bestelling geplaatst voor 20 eco-efficiënte Airbus A320neos als onderdeel van haar expansiestrategie en vlootvernieuwingsprogramma. De vliegtuigen worden naar verwachting voor 2018 geleverd.

Deze deal, met een geschatte waarde van 1,7 miljard dollar, maakt LAN de eerste luchtvaartmaatschappij in de regio dat een vast contract tekent voor de eco-efficiënte Airbus A320neos. De nieuwe koopovereenkomst, dat het totaal aan Airbus orders van LAN op 170 vliegtuigen brengt, komt zes maanden nadat LAN in december vijftig A320-serie toestellen had besteld. Met deze bestelling wil LAN haar klanten voorzien van de meest moderne technologie in de luchtvaart dankzij drastische verbeteringen van de eco-efficiënte Airbus A320neos in brandstofefficiëntie en afstandsmogelijkheden, aldus een woordvoerder van LAN.

Volgens Airbus is haar vloot in Latijns-Amerika in de laatste vijf jaar verdubbeld. Met meer dan 550 verkochte vliegtuigen en een recordaantal bestellingen van meer dan 250 vliegtuigen in Latijns-Amerikaanse klanten, vliegen er vandaag de dag bijna 400 Airbus vliegtuigen met Latijns-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. Dit betekent een aandeel van meer dan 60 procent van aan de regio geleverde Airbusvloot. 

Bron : MercoPress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug