Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Lancering satellietraket Ariane 5 mislukt

Datum : 09/09/2017
Land : Frans Guyana

Lancering satellietraket Ariane 5 mislukt

De lancering van een Ariane 5-raket vanaf de ruimtebasis Kourou in Frans Guyana is dinsdag mislukt. In de laatste seconden voor de lancering hield de raket ermee op. Tijdens het aftellen constateerden de veiligheidssystemen een afwijking. Daardoor werd de lancering op het laatste moment afgebroken. De oorzaak van het mankement wordt onderzocht.

De raket moest twee satellieten voor de telecommunicatie in de ruimte brengen. Een voor het Luxemburgse bedrijf Intelsat en een voor het Japanse B-SAT. Een nieuwe lanceerdatum wordt geprikt. De raket moet wel eerst gereed worden gemaakt.

De Ariane is een type raket van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. De eerste Europese raket die ESA met succes lanceerde was de Ariane 1, op 24 december 1979. Momenteel wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de Ariane 6, waarmee de eerste testvlucht voor 2020 gepland staat.

Bron : ANP, NU.nl, AFP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug