Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Langste brug van Bolivia geopend

Datum : 27/09/2017
Land : Bolivia

 Langste brug van Bolivia geopend

Over de rivier de Grande in het oosten van  regio Santa Cruz is afgelopen weekend de langste brug van het land geopend. De brug is 1.440 meter lang en heeft USD 49, 9 miljoen gekost.

Volgens president Evo Morales is de brug tot stand gekomen “zonder enige noemenswaardige politieke meningsverschillen.” Morales en de gouverneur van Santa Cruz, Ruben Costas, een lid van de oppositie, verrichten samen de openingsceremonie in Okinawa, een stad op 109 kilometer ten oosten van de stad Sanat Cruz.

“De hele streek in het noorden zal een streek van vooruitgang worden, niet alleen voor Santa Cruz, maar voor alle Bolivianen:, zei Costas. De Banegas brug maakt het mogelijk voor voertuigen om de rivier Grande in enkele minuten over te steken. Voorheem duurde dat minstens twee uur over gevaarlijken pontonbruggen.

Het Zuid-Koreaanse Hyundai, Dohwa Engineering en de Boliviaanse Autoweg Autoriteit hebben het project in 35 maanden afgerond.

 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share


Terug