Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

LATAM schort alle internationale vluchten op tot mei

Datum : 13/04/2020
Land : Brazilië

LATAM schort alle internationale vluchten op tot mei

De grootste luchtvaartmaatschappij van Latijns Amerika, de Braziliaans-Chileense groep LATAM, schort alle internationale vluchten op tot mei vanwege de coronavirus pandemie.

"Vanwege de gezondheidsbeperkingen die door verschillende landen worden opgelegd, en vanwege de aanhoudende daling van de vraag als gevolg van de COVID-19-pandemie, worden de reguliere internationale passagiersactiviteiten opgeschort van 13 tot 30 april", aldus het bedrijf in een verklaring. Wel blijft de maatschappij binnenlandse vluchten in Brazilië en Chili uitvoeren "voor zover er vraag is".

De luchtvaartmaatschappij had eerder aangekondigd dat ze haar activiteiten deze maand met 95% zou verminderen als reactie op de wereldwijde gezondheidscrisis. LATAM vliegt normaal gesproken naar 145 bestemmingen in 26 landen, met ongeveer 1.400 vluchten per dag.

 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug