Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Latijns Amerika grote hit onder Chinese toeristen

Datum : 04/11/2011

Latijns Amerika grote hit onder Chinese toeristen

Sinds korte tijd vormt Latijns Amerika een toeristische trekpleister voor Chinese reizigers. Er heeft er zich een pro-actieve benadering ontwikkeld in de toeristische sector, die gericht is op het continent.  Reisleiders en hotelmedewerkers besluiten zich daarom toe te spitsen op het Mandarijn.

Europa en de Verenigde Staten staan nog steeds bovenaan op de verlanglijstjes van de Chinese toeristen, maar zij willen nu ook graag plekken bezoeken die niet te vergelijken zijn met China; de watervallen van Iguaçu, Machu Picchu en Patagonië zijn dan ook de voornaamst bezochte plekken.

Vorig jaar heeft AeroMexico twee wekelijkse vluchten vanuit Shanghai toegevoegd aan haar vluchtaanbod. Wel is het zo dat er nog een aantal grote verschillen tussen de Latijns Amerikaanse en Chinese cultuur bestaan, die tot ontevredenheid in de toeristische sector kunnen leiden; zo zijn mensen die afkomstig zijn uit de Chinese cultuur niet gewend om mensen te bedanken, stelt Osvaldo Librizzi, Voorzitter van de Starwood Hotels Latin America. Volgens hem zullen dit soort problemen in de loop van de tijd echter afnemen, wanneer meer Chinezen Latijns Amerika zullen bezoeken.

Bron : CNN
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug