Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Latijns Amerika kan zich duurzamer ontwikkelen

Datum : 19/03/2014

Latijns Amerika kan zich duurzamer ontwikkelen

In Latijns Amerika blijft de vervuiling toenemen en gaan dier- en plantsoorten, ecosystemen en natuurlijke hulpbronnen nog steeds achteruit. "We gaan niet de goede richting uit op het vlak duurzame ontwikkeling", zegt econoom Joseluis Samaniego (zie foto). "De huidige ontwikkeling is nu sterk verbonden met groei, energieverbruik en vervuilende uitstoot". Samaniego is directeur Duurzame Ontwikkeling van de Economische Commissie voor Latijns Amerika (Cepal), een VN-instantie.

Vorige week waren twintig milieuministers uit Latijns Amerika samen in het Mexicaanse San José del Cabo om de duurzame ontwikkeling in de regio weer op het spoor krijgen. In de slotverklaring pleitten ze onder meer voor bijkomende financiële middelen en een betere toegang tot technologieën. Ze vragen dat de principes van de duurzame productie en opslag van voedingsmiddelen worden opgenomen in de ontwikkelingsdoelstellingen die de VN volgend jaar willen vastleggen.

Ze stellen voor nationale inventarissen te creëren van duurzame initiatieven voor consumptie en productie, om de civiele samenleving en bedrijfswereld daar meer bij te betrekken en indicatoren uit te werken.

Bron : MO*, IPS
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug