Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Latijns Amerika's grootste vliegmaatschappij LATAM is goedgekeurd

Datum : 15/12/2011

Latijns Amerika's grootste vliegmaatschappij LATAM is goedgekeurd

De fusie van twee grote Latijns-Amerikaanse vliegmaatschappijen is goedgekeurd, waardoor de grootste luchtvervoerder in het gebied is ontstaan. De mededingingsraad in Brazilië liet weten dat ze de fusie van de Braziliaanse maatschappij TAM met de Chileense LAN, zoals geïnitieerd in juli 2010, heeft goedgekeurd. De nieuwe vliegmaatschappij vertegenwoordigt naar schatting een waarde van ongeveer $ 14,5 miljard met een aandeel van 6 procent van het totale luchttransport wereldwijd.

Verleden jaar vervoerden Tam en Lan meer dan 45 miljoen passagiers en 754.777 ton aan vracht. De gefuseerde maatschappij zal naar 115 bestemmingen in 23 landen vliegen en heeft 40.000 arbeidsplaatsen.

De Chileense mededingingsraad had de fusie al goedgekeurd, maar had elf voorwaarden gesteld, waaronder minder vluchten naar Lima, Peru. In Brazilië waren ook eisen gesteld, zoals een vermindering in het aantal vluchten tussen São Paulo en Santiago. Ook moeten de maatschappijen onder de vlag van dezelfde alliantie vliegen.

TAM is lid van de Star Alliance groep, waar ook BMI, Lufthansa, SAS en Air China vliegen. Terwijl LAN lid is van Oneworld Airline, waaronder Iberia, British Airways, Quantas en JAL vallen. De maatschappijen hebben nog niet medegedeeld welke alliantie het gaat worden.

 


 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug