Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Latijns-Amerikaans voetbal swingt niet

Datum : 22/06/2018

Latijns-Amerikaans voetbal swingt niet

Vandaag, 22 juni, spelen Brazilië en Costa Rica tegen elkaar in poule E van het Wereldkampioenschap voetbal in Rusland. De kans is groot dat er weer eens een Latijns-Amerikaans team als winnaar van de mat stapt - hoewel een gelijkspel ook tot de mogelijkheden behoort. Tot op heden presteren de teams uit de regio nogal teleurstellend. 

In poule A boekte Uruguay op 15 juni met 1-0 weliswaar een magere overwinning op Egypte, vijf dagen later gevolgd door een overwinning met dezelfde cijfers op Saoedi-Arabië, maar overtuigend was het allemaal niet. Uruguay is met deze overwinningen wel door naar de volgende ronde.

In poule C verloor Peru, voor het eerst sinds 1982 weer aanwezig op een WK, twee keer met dezelfde cijfers waardoor de ploeg zich klaar kan maken voor de reis naar huis. De laatste wedstrijd tegen Australië kan daar niets meer aan veranderen. Ook Argentinië moet vrezen voor een vroege terugreis want na een teleurstellende 1-1 op 16 juni tegen IJsland werd het land op donderdag de 21e door Kroatië flink de oren gewassen: 0-3. Daarmee staat deze voormalige voetbalgrootmacht derde in de groep.

De andere teams uit de regio hebben nog slechts één wedstrijd gespeeld maar konden niet overtuigen: in poule E verloor Costa Rica van Servië en speelde Brazilië 1-1- tegen Zwitserland. Panama ging in poule G met 3-0 ten onder tegen België en ondanks de hooggespannen verwachtingen verloor Colombia in poule H met 2-1 van Japan.

Lichtpuntje tot nu toe is Mexico. Weliswaar kwam dat land tot nu slechts één keer in actie in groep F, maar het won toen wel van wereldkampioen Duitsland: 1-0. Ondanks de overwinning van de ‘Aztecas’ en de kwalificatie van Uruguay, zijn de fans van het Latijns-Amerikaanse voetbal in mineur.

De Ecuadoriaanse krant El Universo vergeleek het Argentijnse elftal met een wolkenkrabber zonder fundering, Hoewel de krant de nadruk legt op het feit dat het slechts een spelletje is en dat er niemand dood gaat van de honger door de slechte resultaten, constateert zij dat Europa domineert op dit WK.

Desondanks kunnen, behalve Peru, alle Latijns-Amerikaanse deelnemers zich nog altijd kwalificeren voor de achtste finales. Er zal dan wel beter gevoetbald moeten worden en makkelijk zal het niet zijn, maar de bal blijft rond.

Bron : nos, el universo.arg.
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug