Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Latijns-Amerikaanse films willen Oscarnominatie

Datum : 11/11/2014

Latijns-Amerikaanse films willen Oscarnominatie

Volgend jaar wordt in januari de definitieve lijst van genomineerde films voor de Oscars bekend gemaakt. Voor deze volgende editie, zijn er verschillende Latijns-Amerikaanse filmmakers die met hun werk streven naar een Oscarnominatie voor de Beste Buitenlandse Film. De Academy heeft 76 films geselecteerd voor de Oscar longlist Beste Buitenlandse Film. Slechts een beperkt aantal producties daarvan worden onder deze categorie genomineerd.

Uruguay presenteerde de animatiefilm Anina, van Alfredo Sodeguit. Deze film vertelt het verhaal van een bijzonder meisje dat na een incident op school een vreemde straf kreeg. Mexico heeft voor Heli gekozen, een film van Amat Escalante. Heli heeft de meeste kansen om genomineerd te worden nadat Escalante in Cannes de prijs heeft gewonnen voor beste regisseur. Heli toont een rauw portret van het geweld op dit moment in Mexico.

Chili presenteerde Gloria, een productie van Sebastián Lelio. Gloria vertelt het verhaal van een vrouw en haar angst om ouder te worden. Argentinië heeft voor Wakolda gekozen, van Lucía Puenzo. Een film die gebaseerd is op het leven van Joseph Mengele en de tijd die hij in Patagonië doorbracht.

Brazilië koos de film O som ao redor, een film van Kleber Mendonça Filho, winnaar van de Fipresci-prijs op het International Film Festival in Rotterdam. Deze film vertoont de relaties tussen mensen van verschillende sociale klassen in een wijk van Recife. Peru koos voor El limpiador (De schoonmaker) een film van Adrián Saba waarin een vreemde epidemie in Peru voorkomt.

Ecuador heeft voor de film Mejor no hablar (de ciertas cosas) gekozen (Liever niet over bepaalde zaken te spreken) een familiedrama geregisseerd door Javier Andrade. Colombia presenteerde een sterk sociaal portret van de moeilijkheden van  jongeren met een Afrikaanse afkomst in dat land om zich in de samenleving te integreren. De film heet La Playa DC en is geregisseerd door Juan Andres Arango.

Uit Venezuela komt Brecha del Silencio (Bres van Stilte), van Luia Rodríguez en Andrés Rodriguez waar een tiener uit een arm gezin, probeert het huiselijk geweld te ontsnappen en de Dominikaanse Republiek presenteerde de romantische komedie ¿Quién manda? (Wie is de baas?) een groot succes in eigen land van filmmaker Ronni Castillo.

Bron : Notimerica
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug