Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Latijns-Amerikaanse presidenten afwezig bij inauguratie Fernández de Kirchner

Datum : 12/12/2011
Land : Argentinië

Latijns-Amerikaanse presidenten afwezig bij inauguratie Fernández de Kirchner

Presidenten Hugo Chávez van Venezuela, Juan Manuel Santos van Colombia, Ollanta Humala van Peru, Felipe Calderón van Mexico en Rafael Correa van Ecuador waren niet aanwezig bij de inauguratieceremonie van president Cristina Fernández de Kirchner.

Om verschillende redenen besloten ze hun reis naar Buenos Aires op het laatste moment te annuleren. “Ik zal de inauguratie niet bijwonen omdat wij tijdelijk een noodsituatie te verduren hebben”, zei President Santos afgelopen vrijdag. Minister van Buitenlandse Zaken María Angela Holguín heeft hem zaterdag vertegenwoordigd. Chávez annuleerde zijn bezoek wegens de zware regenbuien in zijn land waardoor een noodtoestand is uitgeroepen voor verschillende regio’s in Venezuela.

De Ecuadoriaanse president Correa zei te kampen met “binnenlandse problemen”, terwijl Calderón en Humala problemen hadden met “interne afspraken”. “De uitstekende relatie tussen Peru en Argentinië in ogenschouw nemend, heeft de president besloten dat minister van Buitenlandse Zaken Rafael Roncoglio hem vertegenwoordigt bij zo’n gebeurtenis”, volgens een Peruaans persbericht.

 

Bron : Buenos Aires Herald
Bookmark and Share


Terug