Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Latijns-Amerikaanse reggaeton verovert de wereld

Datum : 13/09/2017

Latijns-Amerikaanse reggaeton verovert de wereld

Despacito, de aanstekelijke Puerto Ricaanse reggaetonhit van Luis Fonsi en Daddy Yankee, heeft afgelopen zomer wereldwijd de hitlijsten gedomineerd. Reggaeton is een populaire muziekstijl die is ontstaan in Puerto Rico en inmiddels zijn weg heeft gevonden naar Colombia, Mexico en alle hoeken van Latijns Amerika.  Aan het begin van dit millenium hebben artiesten zoals Daddy Yankee, ook wel de koning van de reggaeton genoemd, de muziekstijl op de muzikale wereldkaart gezet. Met een aantal grote hits bestormden de reggaetonartiesten de hitlijsten en maakten zereggaeton populair buiten Latijns Amerika.

Inmiddels lijkt reggaeton populairder dan ooit. Zo heeft het nummer Despacito records verbroken in de Verenigde Staten en zijn andere reggaetonhits van onder andere Shakira en Nicky Jam grijsgedraaid op radiozenders wereldwijd. Of deze populariteit zal bijdragen aan het vergroten van de diversiteit van de muziekindustrie in de Verenigde Staten is nog maar de vraag. Ondanks de vele latino artiesten en inwoners van Latijns-Amerikaanse afkomst die het land rijk is, lijkt Spaanstalige muziek toch nog een grote drempel te zijn voor het brede publiek.

Luister hier Despacito

Bron : El País Internacional
Bookmark and Share


Terug