Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Latino muzikanten klagen Grammy awards aan

Datum : 03/08/2011

Latino muzikanten klagen Grammy awards aan

Vier latin jazz musici, waaronder percussionist Bobby Sanabria, klagen de organisatie van de Grammy Awards aan omdat de organisatie heeft besloten latin jazz als muziekgenre te schrappen. De voor een Grammy genomineerden Bobby Sanabria en Mark Levine vinden het een devaluatie van hun muziekstijl.
 
De juridische claim houdt in dat latin jazz opnieuw wordt toegevoegd als categorie. De Grammy Awards organisatie reageert met de mededeling dat zij het een ‘losbandige rechtzaak zonder waarde’ vinden.

Roger Maldonado, een advocaat die de musici (Ben Lapidus, Eugene Marlow, Bobby Sanabria en Mark Levine) bijstaat zegt: “Dit had niet moeten gebeuren. Het is niet alleen een devaluatie van een muziekgenre en het werk van deze musici, het maakt het ook nog eens moeilijker voor latin jazz artiesten om aan erkenning te komen”  

In april van dit jaar kondigde de organisatie van de Grammy Awards al aan dat 31 van de categorieën, waaronder de prijs voor beste vocale pop zanger en zangeres zou verdwijnen.

Meerdere musici hebben geprotesteerd tegen het schrappen van de Grammy Awards categorieën. Zo stuurden Carlos Santana en Herbie Hancock in mei een brief naar de Grammy organisatie waarin ze hun onvrede uitten over het schrappen van categorieën zonder overleg met leden van de Grammy Academy.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug