Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Leeg boek over Bolsonaro gaat viral

Datum : 19/08/2019
Land : Brazilië

Leeg boek over Bolsonaro gaat viral

Een boek van 190 pagina's getiteld Waarom Bolsonaro respect, vertrouwen en waardigheid verdient? ging afgelopen week viral op sociale media nadat bleek dat het 188 lege pagina's bevat. De auteur geeft aan dat het om een protest gaat. Hij wilde mensen aansporen "hun eigen antwoord te formuleren" in reactie op de controversiële president van Brazilië. Binnen een paar uur had het boek meer dan 200 recensies op Amazon, waarvan veel het initiatief prijzen. Een aantal reacties zeggen echter misleid te zijn. De auteur benadrukt dat geen enkele reageerder het boek daadwerkelijk gekocht had.

Nadat berichten over het boek viral gingen voegde Amazon een disclaimer toe dat het om satirisch boek gaat. Ook werd toegevoegd dat het boek niet beschikbaar is voor verkoop. De auteur is de 30-jarige Willyam Thums uit Porto Alegre, een stad in het zuiden van Brazilië. In een reactie vertelt hij: "Ik wilde mijn antwoord op de vraag [van de titel] niet geven, omdat ik vind dat Bolsonaro niets verdient." Op de twee pagina's van het boek die wel tekst bevatten, beschrijft hij dat het boek het resultaat is van "vele uren werk" en dat het een "exclusieve en objectieve" kijk geeft op de "ontegenzeggelijke verdiensten" van Bolsonaro. Het boek zou geïnspireerd zijn op een soortgelijk boek over Donald Trump.

Bolsonaro werd vorig jaar verkozen als president van Brazilië en heeft sindsdien veel stof doen opwaaien met zijn standpunten over onder andere homoseksualiteit, vrouwen en zijn beleid in de Amazone. Ook zijn de president en zijn familie betrokken bij verschillende corruptieschandalen. Ondanks felle protesten tegen de president en lage populariteitscijfers, blijft hij echter populair onder een trouwe groep aanhangers.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug