Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Lege schappen op Bonaire door staking douane

Datum : 24/02/2019
Land : Bonaire

Lege schappen op Bonaire door staking douane

Op Bonaire raken de schappen in de supermarkten leeg als gevolg van een vier dagen durende staking van douanepersoneel op Curaçao. Voor Bonaire bestemde containers met groenten en fruit uit Florida zijn daardoor in de haven van Willemstad blijven steken. Door het regime van de Venezolaanse president Nicolás Maduro, dat de grens met de ABC-eilanden heeft gesloten, is aanvoer van groenten en fruit uit Venezuela geen alternatief.

Op Bonaire zijn in het verleden vaker stemmen opgegaan om containers rechtsreeks van Miami naar Kralendijk te verschepen. Dat levert niet alleen tijdwinst op, maar is ook goedkoper en maakt het eiland minder afhankelijk van Curaçao.

Overheidspersoneel op het buureiland is in staking gegaan uit onvrede over de lonen en uit protest dat de regering heeft aangeboden om het vliegveld te gebruiken voor humanitaire hulpoperaties in Venezuela. Vrijdag heeft de rechter in Willemstad de stakers - onder meer ook bij de politie - gelast het werk te hervatten. 

Bron : Koninkrijksrelaties.nu
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug