Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Leger ingezet bij bosbranden in Chili

Datum : 23/01/2017
Land : Chili

Leger ingezet bij bosbranden in Chili

In Chili is het leger ingezet om te helpen met het bestrijden van de ergste bosbranden van de afgelopen decennia. Zo'n 1,200 soldaten en 500 brandweermannen proberen het vuur, dat een groot gebied ten zuiden van de hoofdstad Santiago bedreigt, onder controle te krijgen. 

De afgelopen week kampte Chili met meer dan 100 ongecontroleerde branden, vooral in de centrale en zuidelijke regio's. Dit heeft te maken met de droge en zeer warme zomer die veel Latijns-Amerikaanse landen meemaken dit jaar. President Michelle Bachelet heeft gezegd dat Chili al haar middelen inzet om te branden te bestrijden, maar vraagt ook om hulp van andere landen. Zo vroeg ze haar Franse collega Hollande, die momenteel in Chili is, om te helpen. Ook hebben autoriteiten gevraagd om helicopters en vliegtuigen uit onder andere Canada, de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië. 

De meeste branden zijn ondertussen onder controle, hoewel er nog altijd 39 branden woedden vooral in de gebieden O'Higgins en Maule. Honderden mensen zijn geëvacueerd. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug