Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Leger maakt einde aan illegale goudwinning Merian-gebied

Datum : 18/04/2011
Land : Suriname

Leger maakt einde aan illegale goudwinning Merian-gebied

Het leger van Suriname heeft een einde gemaakt aan illegale goudwinning in het Merian-gebeid. De regering kondigde eerder al aan een eind te maken aan de illegale goudwinning. Om dit te bereiken is het Merian-gebied, in het oosten van Suriname, afgezet. Zowel het leger als de politie zijn ingezet om het gebied te bewaken.

Al weken is er onenigheid over hoe de regering de illegale goudwinning moet aanpakken. De ruim achthonderd goudzoekers die in het gebied zaten, wilden niet weg zonder dat ze een alternatief werd geboden. Tot een overeenkomst is het niet gekomen. De meeste van de goudzoekers zijn toch vertrokken. De paar die er nog gebleven zijn, mogen niets doen in het gebied. Uiteindelijk zullen zij ook moeten vertrekken.

Volgens de autoriteiten is alles onder controle in het gebied. De goudzoekers moesten het Merian-gebied verlaten omdat er overeenstemming is bereikt met multinational Newmont over de exploratie van het gebied.

Bron : Waterkant
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug