Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Legerchef Guatemala komt om bij helikopterongeluk

Datum : 25/08/2014
Land : Guatemala

Legerchef Guatemala komt om bij helikopterongeluk

General Rudy Ortiz kwam eind vorige week samen met vier andere legerofficieren om bij een helikopterongeluk bij de grens met Mexico, aldus de Guatemalteekse regering. Het toestel stortte neer in een bergachtig gebied in de provincie Huehuetenango. De oorzaak van de ramp is nog onbekend.

De Guatemalteekse president Otto Pérez Molina betuigde eer aan de generaal en aan de diensten die hij het land had verleend. “Zijn harde werken en zijn toewijding tijdens zijn militaire loopbaan dienden om de institutie te versterken”, zei de president, zelf een voormalig legergeneraal, op Twitter. Hij bood zijn condoleances aan de families aan van allen die zijn omgekomen.

In een verklaring zei de minister van Defensie dat de helicopter om 9.25 uur in de ochtend was opgestegen, maar dat het zijn route had verlegd wegens slecht weer alvorens neer te storten op “ongeveer twee kilometer ten noordoosten van het dorp El Aguacate.”

General Ortiz had 31 jaren in het leger gediend, volgens de Guatemalteekse krant Presa Libre. Huehuetenango ligt op de route van drugssmokkelaars. Zowel Mexicaanse als Guatemalteekse drugkartels zijn er actief.

Bron : BBC World News, La Prensa
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug