Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Leider MS-13 opgepakt in Guatemala

Datum : 15/10/2017
Land : Guatemala

Leider MS-13 opgepakt in Guatemala

De leider van de extreem gewelddadige Amerikaanse straatbende MS-13 is opgepakt in Guatemala. Het gaat om Angel Gabriel Reyes Marroquín, die Blanco (Witte) wordt genoemd. Hij wordt in verband gebracht met de dood van 287 mensen.

Blanco zat in 2014 in een extra beveiligde gevangenis, maar wist met hulp van een groep motorrijders te ontsnappen toen hij een medische afspraak had.

Guatemalteekse media meldden in augustus nog dat hij een gewapende overval op een ziekenhuis leidde, waarbij zeven doden vielen. Die actie was bedoeld om een van hun bendeleden, die onder zware beveiliging was opgenomen, te bevrijden.

MS-13 (voluit Mara Salvatrucha geheten) is een Amerikaanse bende, die zijn wortels in Midden Amerika (El Salvador) heeft. De bende staat bekend om zijn extreme gewelddadigheid. Volgens een kenner bij de FBI is het motto: "kill, rape, control" (dood, verkracht, beheers). De bende opereert internationaal en zou bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor de moord met een machete en honkbalknuppels op twee tienermeisjes in New York in maart.

Bron : BBC, NOS
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug