Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Libische delegatie in Venezuela

Datum : 27/04/2011
Land : Venezuela

Libische delegatie in Venezuela

De Venezolaanse president Hugo Chávez zegt dat in Venezuela een delegatie uit Libië aanwezig is om de conflicten in dat land op te lossen. Chávez heeft aangeboden te bemiddelen tussen Kadhafi en de rebellen. Hij zegt dat het nog altijd mogelijk is om een vreedzame oplossing te vinden die voor beide partijen aanvaardbaar is.

Chávez is een belangrijke bondgenoot van Kadhafi en de Venezolaanse leider is fel tegen de luchtaanvallen van de NAVO. Hij zegt dat deze aanvallen “waanzin” zijn en dat de Verenigde Staten “de hand wil leggen op de olie en het water van Libië”. Vanaf het begin van de protesten in Libië stelde Chávez voor een internationale vredescommissie in te stellen om de volksopstand te beëindigen.

Chávez betuigde ook zijn steun aan de Syrische leider Bashar al-Assad, waarbij hij aangaf dat de opstandelingen in Syrië “terroristen” zouden zijn. De internationale media zou in deze situatie te snel tot conclusies gekomen zijn. “Terroristen infiltreren in Syrië en veroorzaken al dit geweld, maar zoals gewoonlijk is de president de schuldige en niemand onderzoekt hoe het echt zit,” aldus Chávez.
 

Bron : BBC/de Volkskrant
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug