Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Lichaam uit vliegtuigwrak blijkt Emiliano Sala

Datum : 09/02/2019
Land : Argentinië

Lichaam uit vliegtuigwrak blijkt Emiliano Sala

Het lichaam dat reddingswerkers eergisteren hebben geborgen uit het wrak van het neergestorte vliegtuigje in de Noordzee is van de Argentijnse voetballer Emiliano Sala. Dat meldt de politie van het Britse graafschap Dorset. De familieleden van Sala en de piloot zijn ingelicht. De piloot, David Ibbotson, wordt nog altijd vermist.

De Britse onderzoeksraad voor vliegtuigongelukken meldt dat het door onstuimig weer niet is gelukt om het wrak zelf te bergen, dat op 63 meter onder het wateroppervlakte ligt in Het Kanaal. Een nieuwe poging wordt niet ondernomen, wel is er veel videomateriaal gemaakt dat bruikbaar zal zijn om te bepalen wat er is misgegaan.

Het vliegtuigje was op 21 januari onderweg van Nantes naar Cardiff in Wales toen het ten noorden van het eiland Guernsey van de radar verdween. Spits Emiliano Sala was op weg naar zijn nieuwe club Cardiff City. De officiële zoektocht naar Sala werd na vier dagen afgeblazen, maar zijn familie zamelde geld in om te blijven speuren. Afgelopen weekend werd het vliegtuigwrak gevonden door een sonarboot.

Cardiff City heeft zijn medeleven betuigd en condoleances overgebracht aan de familie van Sala. "Hij en David zullen voor altijd in het hart van de club zitten." Ook veel collega's van Sala betuigen hun medeleven met zijn familie op Twitter.

Bron : NOS
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug