Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Lichaam van ex-president Carlos Andrés Perez terug naar Venezuela

Datum : 05/10/2011
Land : Venezuela

Lichaam van ex-president Carlos Andrés Perez terug naar Venezuela

Het lichaam van de Venezolaanse ex-president Carlos Andrés Perez keert negen maanden na zijn dood terug naar zijn thuisland Venezuela. De ex-president overleed op achtentachtigjarige leeftijd in ballingschap, in Miami. Een familieruzie leidde  tot uitstel van de beslissing waar Perez begraven moest worden. Zijn wettelijke echtgenote, met wie Perez al jaren nauwelijks contact had, eiste dat Perez in Venezuela zou worden begraven.  In de Verenigde Staten had de ex-president echter al lange tijd een relatie met Cecilia Matos. Zij beweert dat Perez haar plechtig had laten beloven hem niet in Venezuela te begraven zolang Chávez nog aan de macht was.

Mevrouw Perez stapte naar de rechter en kreeg het voor elkaar dat haar man niet zou kunnen worden begraven in Miami, zolang het conflict niet was opgelost.  Cecilia Matos gaf toe en beloofde dat ze zich niet meer zou verzetten tegen een Venezolaanse begrafenis. Carlos Andrés Perez was twee maal president in Venezuela;  van 1974 tot en met 1979 en van 1989 tot 1993.

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug