Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Lichamen in massagraf Mexico gevonden

Datum : 06/10/2014
Land : Mexico

Lichamen in massagraf Mexico gevonden

De lichamen die zijn gevonden in een massagraf in Mexico zijn zo ernstig verbrand dat ze niet snel geïdentificeerd kunnen worden. Familieleden hebben DNA ter beschikking gesteld om vast te kunnen stellen of de overblijfselen in de zes graven afkomstig zijn van 43 vermiste studenten. 

Autoriteiten die een massagraf onderzoeken hebben gezegd dat de lichamen te ernstig zijn verbrand om een snelle identificatie mogelijk te maken. Mogelijk zijn ook de lichamen van 43 studenten, die zijn verdwenen na een dodelijk treffen tussen politie en demonstranten vorige week, hier aangetroffen. Dat zei de advocaat van de betrokken families. 

Advocaat Vidulfo Rosales zei dat er nog niet was vastgesteld hoeveel lichamen er in de zes graven op een heuvel in de buitenwijken van Iguala waren ontdekt. In deze stad in het zuiden van Mexico hebben gewelddadigheden in het afgelopen weekend geleid tot zes doden en ruim twee dozijn gewonden. Volgens Rosales hebben familieleden van 37 van de vermiste studenten DNA aangeboden voor verder onderzoek. 

Terwijl onderzoekers in de graven aan het werk waren, blokkeerden ruim 2000 demonstranten een hoofdweg in Chilpancingo, de hoofdstad van de deelstaat Guerrero. Ze eisten gerechtigheid. “Jullie name ze levend weg, wij willen hen levend terug”, stond er op een reusachtig spandoek te lezen. 

Jesus Lopez, een straatverkoper in Veracruz wiens 19-jarige dochter bij de vermisten hoort, zei te hopen dat de overblijfselen niet die van de studenten waren.

Foto: wegblokkade in Chilpancingo. 

Bron : The Guardian
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug