Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Lichtend Pad in Peru ontvoert arbeiders

Datum : 09/04/2012
Land : Peru

Lichtend Pad in Peru ontvoert arbeiders

Rebellen, die waarschijnlijk behoren tot het Lichtend Pad, hebben in Peru minstens twaalf arbeiders ontvoerd, die werkten aan aardgasproject.

De ontvoerders eisen de vrijlating van de gevangen rebellenleider ‘kameraad Artemio’ in ruil voor de gijzelaars, aldus lokale media. De ontvoerde arbeiders waren betrokken bij Camisea, een project voor aardgas in de zuidelijke regio Cusco. Het moet aardgas vanuit de Amazone door de Andes naar afnemers brengen in heel Peru.

Artemio, een van de laatste leiders van de eens machtige guerrillagroep Lichtend Pad, is in februari opgepakt. De maoïstische groep vormde een groot probleem voor de Peruaanse staat in de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig, maar is nu teruggebracht tot kleine bendes die betrokken zijn bij de smokkel van cocaïne.

De arbeiders werden ontvoerd in een junglegebied niet ver van de Apurimac-Ene valley, een van de laatste bolwerken van Lichtend Pad. Ze zouden in dienst zijn van het bedrijf Skanska, die Peru's belangrijkste aardgaslijn exploiteert.

Bron : BBC World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug