Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Linkse activisten in gevangenis wegens vermeende banden met FARC

Datum : 26/11/2012
Land : Colombia

Linkse activisten in gevangenis wegens vermeende banden met FARC

Een rechter in het westen van Colombia heeft negen leden van de Communistische Partij en de linkse beweging Marcha Patriotica naar de gevangenis gestuurd wegens hun vermeende banden met de guerrillagroep FARC.

Lokale media in Colombia maakten vandaag melding van de arrestatie van de negen personen. De beslissing van de rechter van Manizales gaat in tegen het pleidooi van hun verdediger, die vroeg om een voorwaardelijke veroordeling of huisarrest. “Het belangrijkste is dat er een eerlijke procesgang plaatsvindt en te bedenken dat het gaat om artsen, sociologen en universiteitsdocenten die vuinuit hun professie bijdragen aan de maatschappij”, zegt advocaat Dario Díaz.

“Het is een politieke veroordeling”, meent Díaz. “Zeker als je er rekening mee houdt dat deze personen lid zijn van de Communistische Partij en de Marcha Patriotica.”
 

Wat is de Marcha Patriotica?
De Marcha Patriotica is een politieke en sociale beweging die in april 2012 officieel is opgericht. Ze heeft als doel een ‘tweede en definitieve onafhankelijkheid van Colombia’. Daartoe roept ze onder andere op tot een einde aan het gewapende conflict via onderhandelingen, een schadevergoeding aan de slachtoffers van het conflict, een agrarische hervorming en volkssoevereiniteit.
Het Colombiaanse leger en rechtse sectoren beweren dat ‘Marcha’ is geïnfiltreerd door de FARC, wat is ontkend door alle leden van ‘Marcha’. Organsiaties van zowel boeren, studenten en vakbonden maken deel uit van de beweging. (bron: www. marchapatriotica.org)

 

 

 

Bron : Colombia Reports
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug