Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Lionel Messi wereldvoetballer van het jaar

Datum : 10/01/2011

Lionel Messi wereldvoetballer van het jaar

ARGENTINIË – Lionel Messi is uitgeroepen tot beste voetballer van 2010. Hij ontving daarvoor de nieuw in het leven geroepen Gouden Bal. Ook in 2009 was Messi al de beste. De Argentijnse speler werd afgelopen jaar met zijn club FC Barcelona kampioen van Spanje en winnaar van de Spaanse Supercup. Met het nationale elftal van Argentinië bereikte hij de kwartfinales van het WK in Zuid-Afrika. “Om eerlijk te zijn, had ik dit niet verwacht”, sprak Messi bij de uitreiking. Vervolgens bedankte hij zijn medespelers en “alle Argentijnen”.
De Braziliaanse verdedigers Maicon en Lucio (beiden van het Italiaanse Internazionale) werden gekozen in het wereldelftal. Bij de vrouwen werd de Braziliaanse Marta voor de vijfde opeenvolgende keer tot beste speelster verkozen.
Lionel Andrés Messi Cuccittini werd op 24 juni 1987 geboren in de Argentijnse stad Rosario. Als jeugdspeler vertrok Messi al naar FC Barcelona, waar hij in 2003 debuteerde in het eerste elftal. Inmiddels is hij uitgegroeid tot de grote sterspeler. Afgelopen seizoen scoorde hij 43 doelpunten en dit seizoen staat de teller alweer op 24. In 2005 maakte Messi, die ook de Spaanse nationaliteit bezit, zijn debuut in het nationale elftal van Argentinië. Tegenwoordig is hij de aanvoerder. Messi won voor Argentinië in 2005 het jeugd-WK en een gouden medaille bij de Olympische Spelen van 2008 in Peking.
(NOS/De Volkskrant)

Bookmark and Share


Terug