Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Lokale Verkiezingen Buenos Aires: generale repetitie voor nationale verkiezingen

Datum : 12/07/2011
Land : Argentinië

Lokale Verkiezingen Buenos Aires: generale repetitie voor nationale verkiezingen

In Buenos Aires hebben lokale verkiezingen plaatsgevonden. Deze verkiezingen worden gezien als een ‘repetitie’ voor de landelijke verkiezingen. De burgemeester van de hoofdstad, Mauricio Macri, is een van de belangrijkste opponenten van de huidige regering en presidente Kirchner. Macri haalde bij de lokale verkiezingen een flink aantal meer stemmen dan Daniel Filmus, de kandidaat ‘oficialista’, ofwel de kandidaat die aan de kant van de huidige regering en het kirchnerismo staat.

Macri behaalde echter niet de benodigde vijftig procent van de stemmen om meteen te winnen, dus moet hij eerst nog door de volgende ronde heenkomen. 

De verkiezingen in Buenos Aires zijn een vaak een goede graadmeter voor de nationale verkiezingen. Het verkiezingsdistrict is belangrijk niet alleen vanwege haar status als hoofdstad maar ook omdat zij bijna negen procent van alle stemmen in het land binnenhaalt. De provincie Buenos Aires staat zelfs gelijk aan bijna veertig procent van het totale aantal. 

Bron : El País
Bookmark and Share


Terug