Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Longueira wil tweede centrumrechtse regering in Chili

Datum : 07/05/2013
Land : Chili

Longueira wil tweede centrumrechtse regering in Chili

De centrumrechtse kandidaat van de partij UDI, Pablo Longueira, zei dat zijn partij voor de verkiezingscampagne het land rond moet reizen om uit te leggen hoe de regering-Piñera de nationale ontwikkeling in het land positief beïnvloed heeft. In gezelschap van leiders uit zijn partij heeft Longueira gisteren de belangrijkste ideeën van zijn campagne voorgesteld.

Longueira (zie foto) kwam als kandidaat in plaats van Laurence Golborne (vorige conservatieve kandidaat die zijn functie afgelopen april neerlegde) en benadrukte: " Ik ben ervan overtuigd dat een tweede centrumrechtse regering van de Alianza is wat Chili nodig heeft". Daarom is hij van plan door het land te toeren om "met de bevolking gesprekken te voeren" en uit te leggen over alles wat president Piñera tot nu toe heeft gedaan. 

Over de huidige president had hij woorden van lof en vertelde hij "nog nooit een president te hebben gezien die 24/7 werkt", maar dat door feiten "als die van gisteren" zijn werk niet herkend zou worden. Gisteren werd Longuiera in politiek programma Tolerancia Cero geïnterviewd. Hierin maakte journalist Fernando Paulsen bekend dat Longueira niet aan het referendum van 1988 heeft meegedaan. Longueira benadrukte: "Ik wil de opvolger van president Piñera zijn". Hij is zeker de voorverkiezingen van 30 juni te zullen winnen.

Bron : La Tercera
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug