Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Loten honderdjarige ontdekking Grote Tempel

Datum : 03/02/2015
Land : Mexico

Loten honderdjarige ontdekking Grote Tempel

De Mexicaanse Nationale loterij brengt speciale loten uit om te herdenken dat op 21 februari honderd jaar geleden de Grote Tempel in Mexico Stad werd ontdekt. Dat maakte het Nationale Antropologische en Historisch Instituut (INAH) bekend. De trekking, met een eerste prijs van 18 miljoen pesos (ongeveer 1,2 miljoen dollar) valt samen met de 76e verjaardag van het INAH.

Op de loten staat een afbeelding van de oude ceremoniële plek, die het centrum was van het religieuze, politiek en sociale leven van de Azteken in hun hoofdstad Tenochtitlan, waarop Mexico City is gebouwd. De tempel had een omvang van 100 bij 80 meter en behoorde tot de postklassieke Midden-Amerikaanse bouwstijl. De Azteken bouwden de eerste tempel in 1315, die daarna nog zes keer werd vernieuwd of herbouwd. De laatste tempel werd in 1521 verwoest door de Spanjaarden, die er onder andere een kathedraal op bouwden.

De resten van de Grote Tempel werd op 21 februari 1915 gevonden tijdens graafwerkzaamheden. Er worden 180.000 loten uitgegeven, te koop in heel Mexico.

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug