Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Lucas, een voorbeeld voor Peru

Datum : 18/01/2019
Land : Peru

Lucas, een voorbeeld voor Peru

Columnist Oswaldo Rivasplata moest toegeven dat hij geen fan is van de motorsport. Hij wond zich alleen maar op over de Dakar Rally, die de afgelopen weken in Peru verreden werd, als deze weer eens archeologische plekken bedreigde. Maar soms moet je vooroordelen heroverwegen, vond deze journalist uit Trujillo. Bijvoorbeeld als er voor de eerste keer iemand met het syndroom van Down meedoet aan de rally die al sinds 1979 gehouden wordt. Lucas Barrón uit Lima, 24 jaar oud en bijrijder van zijn vader Jacques, is die persoon. Vader en zoon Barrón deden mee in de categorie auto’s onder de naam Barrón x 2. 

Sinds 2009 wordt de Dakar rally in Zuid-Amerika gehouden en dit jaar probeerden meer dan 335 voertuigen en 500 chauffeurs uit alle delen van de wereld als snelste het parcours over 5.000 kilometer door vijf Peruaanse regio’s af te leggen. De tocht voerde vanaf 7 januari door Lima, Ica, Arequipa, Moquegua en Tacna.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Handel en Toerisme waren alle mogelijke maatregelen genomen om schade aan kwetsbare gebieden te beperken. De belangstelling was enorm. Hopelijk inspireert het voorbeeld van Lucas – en dat van de 17 vrouwen die deelnamen – vele anderen.

Rivasplata herinnerde er in zijn column aan dat het jaar van de Dialoog en de Nationale Verzoening in Peru net afgesloten is. Met dat in het achterhoofd kan het voorbeeld van Lucas Barrón ons herinneren aan het feit dat we rekening moeten houden met de kwetsbaren in de samenleving.

Ondanks het enthousiasme van de Peruanen voor de Dakar en van Oswaldo Rivasplata voor het team Barrón x 2,
stond  het vader-en-zoon team na de tweede etappe van Pisco naar San Juan de Marcona op de 93e plek, toen het uitviel.

 

Bron : orivasplata10.lamula.pe, www.dakar.com/en
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug