Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Luchtruimen gesloten voor Boeing 737 Max

Datum : 17/03/2019
Land : Argentinië

Luchtruimen gesloten voor Boeing 737 Max

Ook Argentinië heeft het luchtruim tijdelijk gesloten voor vluchten die gemaakt worden met de Boeing 737 Max. Eerder besloten Brazilië, Colombia, Mexico en Panama als eerste landen in Latijns Amerika tot eenzelfde voorzorgsmaatregel. Ook in onder meer Ethiopië, de Verenigde Staten, China en de hele Europese Unie blijven de toestellen aan de grond.

Net als de omringende landen is Argentinië van mening dat de Boeing-vliegtuigen niet veilig zijn, zo meldt het staatspersbureau Telam. Toestellen van hetzelfde type moeten daarom aan de grond blijven en vluchten mogen niet over Argentijns grondgebied vliegen. Pas wanneer een onafhankelijk onderzoek aantoont dat de Boeings wel degelijk veilig zijn, zal de voorzorgsmaatregel worden opgeheven.

Vorige week stortte een Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines neer in Ethiopië. Daarbij kwamen 157 mensen om het leven. Vorig jaar stortte eenzelfde model van Lion Air neer, waarbij 189 omkwamen.

Het Nationale Congres, het Argentijnse parlement, moet de beslissing overigens nog wel officieel goedkeuren. Het staatspersbureau stelde dat dat maandag zal gebeuren.

Bron : Reuters, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug