Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Luchtvaartbedrijven Caricom gaan samenwerken

Datum : 18/10/2014

Luchtvaartbedrijven Caricom gaan samenwerken

In opdracht van de Caricom-leiders hebben de vier luchtvaartbedrijven in de regio die staatseigendom zijn, hun onderlinge meningsverschil bijgelegd. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), Caribbean Airlines uit Trinidad, Air Bahamas en Liat van Antigua & Barbuda, overleggen nu om hun operaties zoveel mogelijk samen te voegen.

De Caricom-leiders eisen dat hechter wordt samengewerkt met als doel dat tickets goedkoper worden en dat de veertien lidlanden beter zullen worden ontsloten. Onderhoud, het uitvoeren van vluchten, inkoop en de aanschaf van vliegtuigen zijn de beoogde samenwerkingsgebieden.

De eerste officiële ontmoeting tussen de directeuren van de vier vliegmaatschappijen was vorige maand in Suriname. "Ik moet zeggen: ik ben ontzettend optimistisch na deze eerste ontmoeting. De wil is er om de gelederen te sluiten",  aldus Ewald Henshuys, directeur van de SLM. Henshuys is ervan overtuigd dat hardere noten, zoals het gezamenlijk onderhouden van routes en investeringen, eenvoudiger gekraakt zullen worden als basiszaken beginnen te vlotten. "Als SLM hebben wij altijd verregaande deals gesloten met bedrijven buiten de regio, zoals KLM en Insel Air. Het mag niet zo zijn dat wij hetzelfde niet over hebben voor onze eigen Caricom-broeders". Wel vindt hij het jammer ''dat de maatschappijen niet zelf de noodzaak hiertoe hebben ingezien waardoor de opdracht vanuit de Caricom moest komen." 

 

Bron : De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug