Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Lula's vice-president belast met corruptie

Datum : 06/09/2018
Land : Brazilië

Lula's vice-president belast met corruptie

Officier van justitie van São Paulo in Brazilië zei dinsdag dat ze de vice-president van de Arbeiderspartij (PT), Fernando Haddad, hebben aangeklaagd wegens corruptie, maar dat een eventuele rechtszaak zijn vermogen om mee te doen aan de presidentsverkiezingen niet zal belemmeren.

Haddad, een voormalig burgemeester van São Paulo, zal waarschijnlijk binnen enkele dagen de presidentskandidaat van de Arbeiderspartij (PT) worden, omdat ex- president Lula da Silva die wegens corruptie gevangen zit, uitgesloten is van deelname.

Haddads kandidatuur dreigt niet te worden geblokkeerd, omdat het vrijwel onmogelijk is om een rechtszaak uit te voeren voor de verkiezingen volgende maand. Maar de beschuldigingen zullen politieke rivalen in staat stellen om hem al een maand voor de eerste ronde te belasteren.

De beschuldigingen opgenomen in een schriftelijke verklaring, betreffen vermeende betalingen van schulden in verband met Haddad's campagne voor burgemeester van São  Paulo in 2012. De betalingen, ongeveer 3 miljoen reais (US $ 722.961), zouden door vertegenwoordigers van het bouwconglomeraat UTC Participações zijn gedaan aan een bedrijf dat het campagnemateriaal van Haddad had gedrukt. De aanklacht moet nog door een rechter worden aanvaard.

Deze betalingen waren volgens aanklagers gericht op het verkrijgen van illegale voordelen voor UTC als aannemer van openbare werken in de stad São Paulo, nadat Haddad al in dienst was getreden. Haddad's campagneteam ontkende dinsdag in een schriftelijke verklaring dat hij een vergrijp had gepleegd en zei dat de zaak van de openbare aanklagers was gebaseerd op valse getuigenissen.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug