Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Luxe goederen, prostituees en vechthanen in Mexicaanse gevangenis

Datum : 10/11/2011
Land : Mexico

Luxe goederen, prostituees en vechthanen in Mexicaanse gevangenis

Bij een verrassingsinval in een Mexicaanse gevangenis in Acapulco ontdekte de politie dat de gevangenen hun cellen in een wel erg ‘luxe’ omgeving hadden omgetoverd. Er werden meer dan honderd plasmatelevisies aangetroffen, honderd vechthanen, twee zakken vol marihuana en er waren negentien prostituees aanwezig. Twee vrouwelijke gevangenen leefden op de afdeling van de mannen en er liepen twee pauwen rond. De politie ontdekte het ‘luxeparadijs’ toen zij de gevangenen wilden overplaatsen naar een andere, zwaarder bewaakte gevangenis.

Mexicaanse gevangenissen zijn berucht om hun overbevolktheid, corruptie en criminaliteit. Het is niet de eerste keer dat luxegoederen worden aangetroffen. Afgelopen juni ontdekte de politie in de gevangenis van Sonora een luxe ingerichte cel - volledig uitgerust met dvd-speler, koelkast en air conditioning - die als prijs moest dienen in een georganiseerde loterij onder de gevangenen.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug