Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Luxe golfbanen in revolutionair Cuba

Datum : 07/06/2011
Land : Cuba

Luxe golfbanen in revolutionair Cuba

Een van de eerste dingen die Fidel Castro deed toen hij aan de macht kwam was  golfbanen in Cuba verwijderen. Nu lijkt het er echter op dat Cuba toch een andere visie heeft op die elitaire, sportieve bezigheid van de bourgeoisie. Het land heeft behoefte aan iets dat flink wat geld in het laatje brengt, en dus keurde de Cubaanse regering de aanleg van vier luxe golfresorts goed. Bovendien zal er naar verwachting de komende tijd  goedkeuring worden gegeven aan de aanleg van nog een dozijn golfbanen.

Het aanleggen van de vier golfbanen zal anderhalf biljoen dollar gaan kosten. Er worden  onder andere luxe woningen gebouwd die buitenlanders kunnen kopen. Dit is redelijk zeldzaam voor een land waarin privé bezit altijd als een hindernis werd beschouwd bij het (dwingende) streven naar sociale gelijkheid.

Investeerders menen dat de  verslechtering van de Cubaanse economie en de populariteit van de sport de visie van de regering hebben veranderd. Ook de vele reizigers met een dikke portemonnee spelen hierbij een rol. Volgens de promotors van het Varadero Beach Resort  is golf  “niet langer alleen aan de rijke man besteed”.

Bron : New York Times
Bookmark and Share


Terug