Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Maatregelen tegen voetbalgeweld Argentinië

Datum : 13/06/2013
Land : Argentinië

Maatregelen tegen voetbalgeweld Argentinië

De Argentijnse voetbalbond weert bezoekende supporters bij competitiewedstrijden na de dood van een supporter. Maandag werd tijdens een wedstrijd tussen Estudiantes en Lanus een supporter van het bezoekende team gedood bij een confrontatie tussen politie en supporters. Het slachtoffer werd geraakt door een rubberen politiekogel. De regionale veiligheidsminister Casal verklaarde dat deze kogels niet meer gebruikt zullen worden bij sportevenementen in Buenos Aires.

In Argentinië zijn sinds 2000 meer dan zeventig voetbalsupporters gedood. Bij belangrijke voetbalwedstrijden worden duizenden politieagenten ingezet om gevechten tussen rivaliserende supporters te voorkomen. “Dit moet stoppen. Ze moeten de wijken patrouilleren, niet gevechten tussen voetbalfans stoppen”, aldus Casal. 

De autoriteiten van Buenos Aires besloten tot een verbod voor bezoekende supporters bij wedstrijden binnen de provincie. De voetbalbond besloot met steun van de regering dit uit te breiden tot een nationaal verbod tot er nieuwe maatregelen tegen het voetbalgeweld zijn.

“Het is tijd om te erkennen dat we de strijd verloren hebben om de structuren substantieel te veranderen”, zegt Mariano Bergés van NGO Salvemos al Fútbol. Hij roept op van deze tijd gebruik te maken om een brede werkgroep te vormen met vertegenwoordigers van de verschillende sectoren om een nieuw beveiligingsprotocol op te stellen.

Bron : BBC, Clarín
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug